Carnavalsvereniging de Heiknuiters stelt feestprogramma voor

Carnavalsvereniging de Heiknuiters bestaat een halve eeuw en dat zal iedereen geweten hebben. 22 en 23 maart belooft dan ook een heus feestweekend te worden. Daarnaast zal er op 20 maart een kindercarnavalsstoet plaatsvinden.

Extra mooie praalwagens voor het vijftigjarig bestaan

Het carnavalgebeuren in Winkelomheide wordt ingezet door de allerkleinsten. Zo zullen op donderdag 20 maart de kinderen op school feest vieren tijdens de kinderoptocht door de dorpsstraten. De reuzecarnavalsstoet vindt twee dagen later plaats om 14:11 uur. Aangezien de Heiknuiters hun vijftigjarig bestaan vieren, hebben ze extra mooie praalwagens gehuurd om de prinsenkoppels in te laten schitteren. De stoetroute is overigens vanaf 13:30 uur verkeersvrij om de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers te garanderen.

Het groot carnavalsbal zal zaterdagavond 22 maart om 20:11 uur van start gaan. Om 20:30 uur doet het prinsenpaar met de dansmariekes hun intrede. De Walheimer Karnevalsgesellschaft  uit Duitsland tonen vervolgens hun kunsten. Vanaf 20:45 uur zetten The Jackets, een succesvolle band uit de jaren ’70, het feestgewoel verder op gang. Vanaf 22:30 uur tot 23:00 uur vinden optredens plaats van de dansmariekes en van bevriende groepen zoals Herenthout, Sten Berd, Karlsdorf Duitsland … Tot slot worden de erehoeden aan de nieuwe ereleden overhandigd en neemt huis-dj Disco Atlantis het verder over tot in de vroege uurtjes.

Bedrijfshal van Euro Gijbels omgebouwd tot bruisende feestzaal

Voor dit niet te missen carnavalsbal bedraagt de inkom slechts vijf euro en wordt de bedrijfshal van Euro Gijbels in de Accaciastraat in Winkelomheide omgetoverd tot een bruisende feestzaal. Het is mede dankzij deze firma en de heer Kris Gijbels dat het carnavalsgebeuren in Winkelomheide kan plaatsvinden. De Heiknuiters willen Euro Gijbels hier dan ook graag voor bedanken. Bovendien is de locatie ruim genoeg om een duizendtal loltrappers te herbergen.

Om dit geweldige weekend af te ronden is er op zondag vanaf 14:00 uur een grandioos kinderbal met optredens van clown Magic Danny. De slotceremonie begint om 17:30 uur. Vijfhonderd ballonnen worden vanuit de lucht naar beneden gelaten en nadien kunnen de allerkleinsten aanschuiven om een cadeautje in ontvangst te nemen. Dat het vijftigjarig bestaan van de Heiknuiters op gepaste wijze gevierd zal worden, staat duidelijk buiten kijf.

Redactie: Hanne Geudens/Nnieuws.be